dissabte, 5 d’abril de 2008

Com vull que sigui l'escola d'aquí a 10 anys?

Aquesta és la pregunta que es planteja a partir de la celebració del 10è aniversari de Lacenet.

I la veritat és que em sembla una bona pregunta i un plantejament original, en lloc de pensar i recordar que s'ha fet en els últims 10 anys ens plantegem com volem ser d'aquí a 10 més.... i això té un repte, sabeu quin és? Doncs quedaria resumit en la frase tirar endavant. Perquè pensar en el futur ens obliga forçosament a pensar en el present.

Es podria pensar: d'aquí a 10 anys el meu fill ja no estarà a l'escola, o d'aquí a 10 anys ja no treballaré, o d'aquí a 10 anys... ui que lluny! Però d'aquí a 10 anys significa fer un pas més i plantejar-nos què estem fent ara per millorar les coses en un futur.

I si arribo a respondre a la pregunta diré que d'aquí a 10 anys voldré l'escola que desitjo per ara, però amb les novetats incorporades que sorgeixin d'aquí a 10 anys.

Què és el que vull, doncs?

  • Vull una escola oberta a la realitat del seu entorn, on els mestres sapiguem treballar en equip i els equips directius així ho permetin.

  • Amb una organització escolar flexible i adaptada a la realitat de cada centre i de cada barri que permeti aprofundir amb temàtiques i projectes.... que l'horari escolar no sigui mai la trava per poder treballar per projectes i per grups de treball.
  • Que les escoles estiguin ben dotades i el professorat ben format, que la tècnica i la pedagogia vagin unides i no es vegin com un problema a superar.
  • Que no ens faci por avaluar-nos, perquè tindrem molt clar que dels errors se n'aprèn.
  • Que les escoles i els mestres estiguem sempre innovant alhora que assentem metodologies.
  • ... Voldria......

No sé, voldria més coses, però de moment les deixo aquí. Si aquest projecte impulsat per Lacenet funciona, si ens posem a imaginar el que voldríem segur que arribem a pensar en el que volem ara i comencem d'alguna manera a posar-nos en la feina de fer-ho.

escola2018

Escrit en el bloc Bitàcola de MestraTic--
Ens veiem,
Anna
http://anna.ravalnet.org
http://bloc.ravalnet.org/bloc/bitacola_demestratic